Nederland in de top tien van gelukkigste landen

17-03-2016

Denemarken is het land waar mensen het gelukkigst zijn. Nederland staat met een zevende plaats nog altijd in de top tien van jaarlijks overzicht van de Columbia Universiteit in New York. Vorig jaar voerde Zwitserland de lijst van landen waar de mensen het gelukkigst zijn nog aan.

Nederland gelukkig

Het Alpenland staat nu tweede, gevolgd door IJsland, Noorwegen en Finland. De VS komt pas op een dertiende plaats, het Verenigd Koninkrijk op de 23ste en Frankrijk op de 32ste plaats. In de staan in totaal zeven Europese landen. Naast Nederland, Denemarken en Zwitserland zijn dat IJsland, Noorwegen, Finland en Zweden. Nieuw-Zeeland en Australië zijn de andere landen die de top tien compleet maken.

Hoe lager een land op de lijst staat, des te ongelukkiger zijn de mensen die er wonen. De ongelukkigste landen bevinden zich voornamelijk in gebieden waar politieke spanningen heersen, zoals in een groot deel van Afrika en het Midden-Oosten. In het Afrikaanse land Burundi zijn de mensen het ongelukkigst.

Ook Madagascar, Tanzania, Liberia, Guinee, Rwanda, Benin, Afghanistan, Togo en Syrië staan heel laag op de lijst van landen waar mensen het gelukkigst zijn. In Europa is Bulgarije op plek 129 het ongelukkigste land om te wonen. De mate van geluk van een land wordt mede bepaald door het bruto binnenlands product (bbp) en de geschatte levensverwachting. Ook de sociale zekerheid en de vrijheid van corruptie bij de overheid en het bedrijfsleven telt mee.

Bron: www.ouderenjournaal.nl